TILOS: tej, csokoládé ( más édességek), mazsola, fűszeres konyhai maradék, hagyma, madár és rágcsálótápok
Száraz eledel:
Rengeteg féle jó minőségű táp van kutyáknak és macskáknak egyaránt, amiket nyugodtan megkóstoltathatunk kedvencünkkel. pl.: Hill's, Eukanuba, Acana, Pro Plan, Josera
Akármelyiket is adjuk neki, arra kell figyelni, hogy a lehető legtöbb fehérje legyen benne és minél kevesebb zsír. Száraz eledel esetén tartsuk figyelemben, hogy a táp mérete kicsi legyen, hogy a süni meg tudja enni. Ez általában a kistestű kutyáknak való tápnál van így vagy a macskatápnál.
Mi a Joserát és a Hill's-t használjuk, de az Acanát is tapasztalatok által tudom javasolni.
Konzerv, egyéb tálcás eledel:
A konzerveknél figyeljük a fehérje-zsír megoszlásra, illetve arra, hogy minél kevesebb adalékanyagot tartalmazzon. Én a Real Nature termékeket adom nekik.
Élő eleség:
lisztkukac: a legtöbb süni szereti, már kiskorukban is kaphatják mikor párhuzamosan anyatejeznek is. Nálunk csak Gordon hajlandó megenni, a lányok hozzájuk sem érnek.
tücsök: egy kis változatosság gyanánt adhatók a süninek.
gyászbogárlárva: fehérje dús tápanyag, amelyik süni megeszi a lisztkukacot, az ezt is megfogja
napos egér: elviekben ilyet is adhatunk a süninek, de én az egerek iránti sajnálatom miatt nem adok nekik, inkább nyers hússal pótolom ennek az eleségnek a hiányát.
Csirkenyak: Ha friss a hús akkor simán ledarálva adhatjuk nekik, viszont ha egy pár napot állt akkor megfőzzük, de a belseje ne főjön teljesen át.
Hal: Halból általában ezeket a filézett, tasakos fagyasztott halakat, piacon vásárolt friss filézett hal, konzerves hal növényi olajban, de a békáknak való szárított halat is nagyon szeretik.
Csirkemáj: ezt megfőzve szoktam nekik adni, esetleg reszelt répával vagy almával összekeverem.
Zöldség, gyümölcs:
Alma: ezt megeszik egyben is, de reszelve jobban eszik
Banán, sütőtök: édes mivolta miatt nagyon szeretik a sünök, de ezt is lereszelve inkább.
Sárgarépa: Egyben egyáltalán nem eszik meg, ezért érdemesebb lereszelni, és utána odaadni a süniknek.
|